De zon schijnt! Kies passende PBM’s!

Het is vandaag al de tweede werkdag met brandende zon! Tijd voor preventie! Wij gaan daarin natuurlijk voorop! Wij zien niet altijd alles zonnig in!

De inspectie op de Canarische Eilanden beboette in 2016 het Spaans Nationaal Postbedrijf. Haar ri&e erkende blootstelling aan de zon niet als risico voor de postbodes! Het staatsbedrijf meende dat de petten voor de werknemers afdoende waren. In beroep onlangs erkende de rechter dat enigszins. De boete werd verlaagd van 8.196 tot 5.120 euro. De inspectie had hierbij geadviseerd vanuit de regelgeving persoonlijke beschermingsmiddelen. Mede daarom verplichtte de rechter het bedrijf nu om zonnebrandcrème beschikbaar te stellen! Zowel aan postbodes te voet als met auto’s!

Wij van de KoM, wij alerteren u! Hier ligt een kans voor de hele arbosector, arbeidshygiënisten voorop! Laten we samen zorgen dat geen bond naar het Europese Hof van Justitie hoeft voor gelijke behandeling van werknemers in de EU! Adviseer zonnebrandcrème als PBM in Nederland! En laten we proactief zijn! Adviseer deodorant als PBM tegen zweten!

Het artikel in het Canarisch digitaal dagblad van 2 maart 2018, externe link 

1 Comment on "De zon schijnt! Kies passende PBM’s!"

  1. Leuk verhaal.Korte broek stond al wel ter discussie. Kijk ook eens naar onze inzetbaarheidsmeter.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*