“Als je goed bent voor je mensen, kun je op den duur geen kant meer op.”

Al tien jaar op rij heeft bouwondernemer Dick Singerling altijd wel één of twee langdurige zieken gehad. Hij ziet bijna al zijn winst opgaan aan ziekteverzuimkosten. “Het gaat mij niet om de zieken, maar om het peperdure systeem, met soms walgelijke trajecten.”

Singerling rekent voor dat zijn kosten bij een langdurig zieke 1,4 ton per jaar zijn. Dus, “denken veel bedrijven: ik wil geen vast personeel meer. Daarom zijn er, dank je de koekoek, zoveel ZZP’ers en flexwerkers.” Kan een jaar doorbetalen in plaats van twee iets zijn? “Prominent staat er in het regeerakkoord dat ze het verschillen tussen vast en flex willen verkleinen, maar ik zie er nog weinig van terug. Als deze rekensommetjes niet doordringen bij beleidsmakers, heb ik er een hard hoofd in.”

Het digitale blad Cobouw houdt de arboprofessionals bij de les. Wie in de arbosector werkt, moet zulke ervaringen onder ogen zien: externe link

Foto: Cobouw

Be the first to comment on "“Als je goed bent voor je mensen, kun je op den duur geen kant meer op.”"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*