Nog veel te doen voor deelname arbeidsgehandicapten

Staatssecretaris Van Ark spreekt van een “mooie prestatie”. Het blijft in zicht, 100.000 extra banen erbij in 2026 voor mensen met een arbeidsbeperking. Dit ‘goede’ nieuws roept toch vragen en kanttekeningen op. “Inclusief de 25.000 extra overheidsbanen die beoogd worden, ligt de toename iets onder de daling in de arbeidsdeelname die plaatsvond in de crisisjaren.” Zo schrijft bijzonder hoogleraar Koning in een blog. Bij de KoM hadden we eerder al gesignaleerd dat het achterblijven van overheidsorganisaties in scheppen van bedoelde banen, mede van doen heeft met de uitstoot van mensen die er werkten in de zogeheten I/D-banen.

Er is nog veel te doen om de arbeidsdeelname van arbeidsgehandicapten te verhogen.

Lees de column van Koning, externe link 

Laat u inspireren op de KoM-pagina Werk voor arbeidsgehandicapten, klik 

Be the first to comment on "Nog veel te doen voor deelname arbeidsgehandicapten"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*