‘De dokter moet zich ook richten op de omgeving van mensen’

Zolang het vak bestaat, vinden bedrijfsartsen het belangrijk dat ze “.. in contact met de patiënt ogen en oren open houden voor oorzaken die in de omgeving van de patiënt zijn gelegen.” En “ .. deze signalen niet alleen noteren in een dossier..”. Ook wezenlijk is dat: “.. de invloed van de omgeving wordt onderkend én we die eveneens proberen aan te pakken.”

René Héman is voorzitter van de artsenfederatie KNMG. Een column van hem over leefstijlgeneeskunde laat zich lezen als bevestiging van de werkwijze van bedrijfsartsen. “Zouden we leefstijlgeneeskunde beperken tot de individuele patiënt en behandeling in de spreekkamer, dan helpen we de patiënt niet werkelijk verder. Verbetering van de leefomstandigheden hoort hier ook bij en daarvoor is samenwerking in de keten van dokters en maatschappelijke organisaties hard nodig.”

De volledige column, externe link

 

Be the first to comment on "‘De dokter moet zich ook richten op de omgeving van mensen’"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*