Twee jaar loondoorbetaling blijft in stand

De foto’s laten niet zien of er mistletoe hing, maar de sfeer was zeker vredig. Minister Koolmees had donderdag de 20e een bijeenkomst met werkgevers en verzekeraars, voor een gezamenlijke “grote stap om een lang slepend probleem aan te pakken.” Dat betreft de loondoorbetaling bij ziekte, de steen des aanstoots voor vooral het midden- en kleinbedrijf. In de berichtgeving lijkt het een verstrekkende operatie.

In essentie komt het neer op, per 2020, een nieuwe verzuimverzekering, de “MKB-verzuim-ontzorg-verzekering”.

Er zijn talloze vragen hierbij. Wordt de bedrijfsarts weer claimbeoordelaar voor de verzekeraar? Wat blijft er over van de doelstellingen van de arbowetswijziging van 2017? Gaan verzekeraars casemanagement doen? Komen er grote aanbestedingen door verzekeraars die arbodiensten daarmee in hun houdgreep nemen? Is de 450 miljoen lastenverlichting staatssteun voor het midden- en kleinbedrijf?

Niet op alle vragen is direct antwoord mogelijk. Onze indruk nu is dat het wel meevalt. Op onderdelen kan het zeker nog tegenvallen. We zagen bij snelle lezing al een enkele formulering die tegen de wetgeving ingaat. Meer weten? Wordt lid van de KoM! De KoM-leden kregen vrijdagmorgen 21 december een extra uitgave die weinig vragen overlaat.

KoM-lid worden? Klik

 

Be the first to comment on "Twee jaar loondoorbetaling blijft in stand"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*