Voorzitters werkgevers hebben fopspeen voor mensen in zware beroepen …

En weer staan zware beroepen op de agenda …  Zo mogelijk nog meer onbeholpen dan eerder

Het werd verwacht, een gebaar van de werkgevers voor weer hervatten van polderoverleg over pensioenen en verwante sociale kwesties. Zaterdagmorgen 9 maart bracht De Telegraaf een interview met de drie werkgeversvoorzitters: VNO-er de Boer, MKB-er Vonhof, LTO-er Calon.

Is dit een handreiking? Al in het overleg afgelopen najaar hadden werkgevers gezegd iets te willen voor zware beroepen. De voorzitters dragen nu het voorbeeld van Oostenrijk aan, door het kabinet te gebruiken voor de AOW. Omdat criteria elkaar nogal eens overlappen is het lijstje korter dan de opsomming suggereert. Werk in onderwijs lijkt uitgesloten van het beoogde vroegpensioen vijf jaar eerder dan de officiële pensioenleeftijd van 62 jaar. Bovendien geldt dat de werknemer 45 jaar moet hebben gewerkt, meldt De Telegraaf. Een check op de site van de Oostenrijkse Pensionversicherungsanstalt leert: die krant en de voorzitters houden ‘zware beroepen’ een fopspeen voor. Dat verdienen die mensen niet. Meer weten? De nieuwsbrief van de KoM van 18 maart informeert uitgebreid. Die nieuwsbrief lezen? Word lid van de KoM! Link

Jij verdient een goed pensioen! Zie ook “Genoeg is genoeg”, Joanne and the FNV-Bondbabes feat:

https://www.fnv.nl/acties/wij-verdienen-een-goed-pensioen

Be the first to comment on "Voorzitters werkgevers hebben fopspeen voor mensen in zware beroepen …"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*