‘De nieuwe demon is werkgerelateerde stress’

De week van de werkstress komt eraan. We verwelkomen vele initiatieven. We weten ook dat de noodzaak van aanpak soms betwist wordt. Getuige bijvoorbeeld de reacties op de Arbobalans 2018; die gaf nieuwe hogere cijfers over burn-outklachten. Het heette een “onverklaarbare paradox” met de hoge waardering die mensen hebben voor hun leven.

Zes november is in het VK de National Stress Awareness Day. De vakcentrale TUC publiceert onthutsende cijfers. “Een tsunami van werkgerelateerde stress dreigt werkende mensen te verzwelgen.” Opmerkelijk: de bond legt een relatie met de lonen. Dat is in Nederland (nog?) niet gebruikelijk.

 

foto van site TUC

De reacties op de Arbobalans: https://vkom.nl/?p=2338

Het artikel van de TUC: https://www.tuc.org.uk/blogs/tsunami-work-related-stress-threatens-engulf-working-people

Be the first to comment on "‘De nieuwe demon is werkgerelateerde stress’"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*