Beroepsziekten, arbeidshygiënisten helpen preventiemedewerkers

Preventiemedewerkers hebben een centrale rol voor veilig en gezond werk in arbeidsorganisaties. Daar hoort aandacht bij voor beroepsziekten, zoals door gevaarlijke stoffen. Maar die ziekten ontwikkelen zich vaak in de loop van jaren, dat maakt het een lastig thema om aandacht bij management en werknemers te krijgen.

Beroepsziekten door gevaarlijke stoffen, arbeidshygiënisten helpen preventiemedewerkers met tips en tools 

De Nederlandse Vereniging voor Arbeidshygiëne heeft nu een informatieblad met tips en tools speciaal voor preventiemedewerkers. Ze worden geholpen met (1) informatie over beroepsziekten en hoe die op de kaart te zetten en (2) handvatten voor verlagen van de kans op beroepsziekten door gevaarlijke stoffen.

In het informatieblad is aandacht voor feiten en cijfers, samenwerking in de organisatie en professionele ondersteuning, het 4-stappenplan van Inspectie SZW voor de beheersing van blootstelling aan gevaarlijke stoffen, de STOP-strategie en organisatorische aandachtspunten. Daarnaast zijn voorbeelden uit de zorg, de industrie, de bouw en de groenvoorziening- en hovenierssector.

Het informatieblad is gratis te downloaden vanaf:

www.arbeidshygiene.nl/beroepsziekten/preventiemedewerker

Be the first to comment on "Beroepsziekten, arbeidshygiënisten helpen preventiemedewerkers"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*