Vrijwilligers voor RI&E Voedselbanken gevraagd

Voedselbank Nederland is met een team vrijwilligers bezig met de voorbereidingen voor het uitvoeren van de basis RI&E voor de meer dan 170 Voedselbanken in Nederland. Geheel in de lijn van de Voedselbanken zal het onderzoek en het ter beschikking stellen het RI&E-instrument gratis zijn.

Inmiddels hebben zich vanuit ArboNed, Human Capital Care,  Mensely en oud-cursisten van de Apply-groep zo’n 50 adviseurs aangemeld als vrijwilliger voor doen van onderzoek bij een of meer Voedselbanken. Mensely stelt gratis het instrument RIE-manager beschikbaar en tevens een Hoger Veiligheidskundige als intern-projectleider en lid van het landelijk uitvoerend Team Arbo van de Voedselbanken. De RIE-manager wordt ingericht conform de specifieke activiteiten van Voedselbanken en is web-based. Zo kunnen de vragenlijsten digitaal worden ingevuld en is een Plan van Aanpak direct beschikbaar.

Medio september zijn de aanpassingen aan RIE-manager gereed en start voorbereiden op de landelijke uitrol, die zal gaan plaatsvinden vanaf december 2017. Hiervoor zoekt Voedselbank Nederland veiligheidskundigen, arbeidshygiënisten, A&O’ers en BA’en, die bereid zijn om op vrijwillige basis een of meer Voedselbanken te helpen met de RI&E.
Interesse? Een mailtje met uw NAW-gegevens en de regio waar u zou willen worden ingezet, naar: arbo@voedselbankennederland.nl

Be the first to comment on "Vrijwilligers voor RI&E Voedselbanken gevraagd"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*